0723.535.968
vanzari@cartierulnouberceni.ro

Media Cartierul nou Rahova

Sectiunea media - CartierulNouRahova.ro.

Palatul Brukenthal necesita reparatii capitale

Muzeul National Brukenthal, cladire veche de 200 ani, prezinta deteriorari considerabile, aceste aspecte ingrijorand reprezentantii palatului, care au decis ca e necesara o campanie de restaurare, astfel ca, institutia este la un pas de a se inchide, restrictionand accesul vizitatorilor.

Repezentantii au decis sa lanseze campania  „White Palace – Dark Story”, pentru inceperea restaurarilor, pana in prezent, institutia nu a beneficiat de reparaţii capitale. Aceasta campanie presupune semnarea unei petitii, care poate fi gasita de cei interesati pe site-ul oficial al institutiei.

‘Monument istoric de categorie A, Palatul Brukenthal nu a fost niciodată restaurat integral in cele peste doua secole de functionalitate a cladirii. Considerand faptul ca in anul 2017 se implinesc 200 de ani de la inaugurarea in Palatul Brukenthal a primului muzeu din Romania, campania «White Palace – Dark Story» (Palat alb – poveste intunecata) are ca scop constientizarea publicului asupra starii de deteriorare a cladirii monument istoric si a necesitatii imperative de demarare a lucrarilor de restaurare”, se precizeaza pe site.

Prin petitie nu se doreste neaparat strangerea de fonduri, ci este folosita pentru a stange ulterior cei 50 de milioane de euro, necesarii pentru inceperea proiectului de restaurare.

Comentează articolul